Overige subsidies

Een kleine greep uit de actuele subsidieregelingen. Vraag naar de subsidiekansen voor uw bedrijf. 

Energie Investeringsaftrek (EIA)

Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassen van duurzame energie. Jaarlijks veranderen de bedrijfsmiddelen die voor EIA in aanmerking komen. We toetsen voor u of u in aanmerking komt en vragen de subsidie aan. Tot 3 maanden na het aangaan van de verplichtingen kan deze subsidie worden aangevraagd. Reageer tijdig.

Met de EIA kunt u in 2016 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage. Het bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA is toe te passen naast de gewone investeringsaftrek. 

Innovatiefonds MKB+

Het Innovatiefonds MKB+ stelt ondernemers in staat ideeën makkelijker en sneller om te zetten in rendabele nieuwe producten, diensten en processen. Het fonds is gericht op de financiering van snelgroeiende innovatieve ondernemingen. De focus ligt in de fase waarin de kennis wordt omgezet naar het eindproduct.

Voorwaarde aan deelname is dat de ondernemer en investeerder de financiering terugbetalen als de ontwikkeling van het innovatieve product of dienst in technisch opzicht succesvol is verlopen. 

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

De SDE stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit)instellingen.

De SDE+ gaat opnieuw open begin oktober 2016.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Op het gebied van milieuvriendelijke systemen en technieken zijn de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil regeling (Vervroegd afschrijving van milieu-investeringen) van belang. Jaarlijks veranderen de bedrijfsmiddelen die voor MIA en Vamil in aanmerking komen. We toetsen voor u of u in aanmerking komt en vragen de subsidie aan. Tot 3 maanden na het aangaan van de verplichtingen kan deze subsidie worden aangevraagd. Reageer tijdig.

Subsidies internationaal

Bijvoorbeeld R&D-project met buitenlandse partner(s) en handelsmissies.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op: info@wbso-mkb.nl

Subsidie aanvragen

Wij zijn onder meer actief in:

  • ICT - Software
  • Maakindustrie
  • Machine- en apparatenbouw
  • Elektro- en energietechniek
  • Agro, food, veredeling

Contact

Subsidie aanvragen? Maak een afspraak, of stel uw vraag.

Gratis subsidie indicatie